2018 Mikulásra megérkezett az új WordPress 5.0, amivel szinte egyidőben a Divi is megjelent legújabb frissítésével, és mindketten hatalmas újdonságokat pakoltak a csizmába. A WordPress 5 a Gutenberget hozta, az Elegant Themes pedig vadonatúj Divi Visual és back-end buildert.

 

” Csak a Divi, Extra, Monarch és a Divi builder legújabb verziói kompatibilisek a WordPress 5-el, ezért mindenképpen frissíts 3.18+-ra, mielőtt WordPress 5.0-ra váltasz.” Nick Roach. Elegant Themes

WordPress 5.0 és Divi 3.18.+ frissítés

 

1. Készíts biztonsági mentést! (Ahogy eddig is tetted minden frissítés előtt remélhetőleg.)
2. Frissítsd minden bővítményeidet
3. Frissítsd a Divi-t 3.18.+ -re (felhasználónév és API kulcs nélkül nem fog menni, használd!)
4. Frissíts WordPress 5.0-ra (Csak miután a bővítmények és a Divi is frissítve lett!)

 

Tipp: ha fázol még a WordPress 5.0-tól, az új Divi Builder Experience-t a korábbi WordPress verziókkal is használhatod, vagy kipróbálhatod.

 

Hogyan használd az új Divit és a WordPress 5-t

 

1. Divi Front-end Visual Builder vagy WordPress Gutenberg Block szerkesztő

 

Alapértelmezetten nincs többé WordPress classic editor vagy Divi back-end builder. Frissítés után egy teljesen új szerkesztő fogad, amennyiben egy oldalt vagy bejegyzést szerkesztenél. Vagy a Divi front-end buildert vagy az új WordPress block szerkesztőt kell használnod.

 

wordpress 5.0

 

2 – Hogyan csókold életre a Divi back-end buildert és a klaszikus WordPress szerkesztőt

 

A Divi sablon beállításaiban megváltoztathatod a beállításokat, hogy kikerüld az új Gutenberg szerkesztőt és használhasd a klasszikus WordPress szerkesztőjét és a back-end Divi buildert.

 

Ezt kell tenned hozzá:

 

1. A fenti lépéseket követve frissítetted mind a Divit mind a WordPress-t.
2. A vezérlőpulton kattints a Divi > Sablon beállítások lehetőségre
3. Válaszd a Builder > Haladó lehetőséget
4. Kapcsold be: Enable The Latest Divi Builder Experience és a
5. Enable Classic Editor

 

Tipp: ha még várnál az új Divi szerkesztő használatával, ne kapcsold be egyelőre, bár nagyon jó kis újítások vannak benne, érdemes használni.

 

divi builder

 

 

Ha új bejegyzést szeretnél készíteni, ez a látvány fogad:

 

 

divi wordpress 5.0

 

 

3: Az új Divi visual back-end builder használata

 

Az új Divi builder experience több hasznos kis funkcióval is kiegészült, amelyek a régi back-end builderben nem találhatóak meg.

 

Hogyan használd:

 

1. A Divi és a WordPress 5.0 frissítése után győződj meg róla, hogy ezt a lehetőséget is bekapcsoltad a Divi sablon beállítások > Builder > Haladó beállításaiban
2. Nyiss egy új oldalt vagy bejegyzést
3. Kattints a Divi szerkesztő használata gombra

 

 

divi wordpress 5.0-2

 

Tipp: Használd a beállítások lehetőséget, ahol személyre szabhatod a nézet lehetőségeit. Back-endben váltogathatsz a nézetek között, és természetesen a régi funkciókat is megtalálhatod a szerkesztőben. Sokkal gyorsabb és áttekinthetőbb lett minden.
Ha még nem szoktál hozzá, egy gombnyomással visszakapcsolhatsz a régi back-end builderre.

 

Szükségem van a Classic Editor bővítményre?

Ha frissítettél a 3.18.+ Divire, nincs szükséged Classic Editor bővítményre.

 

A Classic Editor bővítmény azoknak hasznos, akik frissítettek WordPress 5-re, de továbbra is használni szeretnék a klasszikus WordPress szerkesztőt. Ez a lehetőség Divi felhasználóknak automatikusan a rendelkezésükre áll, így teljesen feleslegesen telepítenéd még egyszer. Amennyiben a legújabb 3.18.x Divit használod persze…

 

Nekem személy szerint nagyon tetszik az új Divi back-end Builder. Illetve ez már sokkal több, mint egy back-end builder. Inkább front és back-end.

 

Nagyon hasznos, hogy back-endben váltogathatsz a képernyő nézetek között, beállíthatod, hogy mit szeretnél látni. Egy mozdulattal több modul pozíciója is módosítható.

 

Kattintással változtathatsz hover, click és grid nézet között, ami nagyon hasznos tud lenni modulok szerkesztésénél, hiszen egy pillantással felmérhető, mit, hova helyeztél. Próbálgasd, tesztelgesd, könnyen megszokható, hasznos funkciók érkeztek.

 

Szóval csupa jó dolog, ne félj a frissítéstől. Ha mindent helyesen csinálsz a fenti lépéseknek megfelelően, nem lesz gond. De azért MINDIG CSINÁLJ BIZTONSÁGI MENTÉST! Fő a biztonság.