Hétfő óta hurrikánként söpör végi Magyarországon a Facebook kitiltás hulláma, miáltal ártatlan userek kerülnek letiltásra és képtelenek Facebook fiókjukhoz hozzáférni. Személyesen ismerek olyanokat, akik kimondottan a szabálytartó felhasználók közé tartoznak, nem szegtek meg semmilyen előírást, vagy csak a Messenger miatt használják azt, mégis az “áldozatok” között végezték.  Csupán személyes gyanú, de akikkel sikerült beszélni, senkinek nem volt beállítva 2 faktoros hitelesítés a profiljában. Ez persze csak találgatás. Mindenesetre mindenkinek csak a hasznára válik, ha ezt az elmaradását azonnal pótolja.

Valószínűleg ezt a Facebook oldalt már végigböngészted, hogy mi történhetett.

Egy kisebb tömeget ért el a hullám, így biztosan érkezik hamarosan egy megoldás a Facebook részéről. De addig is:

 

Milyen megoldások vannak, amennyiben szeretnéd visszaszerezni a hatalmat letiltott profilod felett?

 

  1. Megpróbálhatod itt elkezdeni a procedúrát, és megkeresni a fiókodat és azonosítani magad: https://www.facebook.com/login/identify.

 

Facebook letiltás – avagy mit tehetsz, hogy visszaszerezd fiókodat 1

 

  1. Itt megpróbálhatod tudatni, hogy fiókod tévedésből került letiltásra. https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907

 

Facebook letiltás – avagy mit tehetsz, hogy visszaszerezd fiókodat 2

 

Nagy valószínűséggel Facebook profiloddal egyidőben Instagram fiókod is tiltásra került. Felháborodásodat (csak óvatosan) és ellenvetésedet pedig itt tudod jelezni. https://help.instagram.com/contact/1652567838289083

 

Bízom benne, hogy mindenkinek megoldódik a problémája, de nem tanácsolnám, hogy semmilyen erőfeszítést se tegyen letiltott Facebook fiókja visszaszerzésére. Küldjétek be az űrlapokat és várjatok egy kicsit, nem fognak azonnal válaszolni. Mindenkinek sok sikert és kitartást!