Weboldal elemzés

Technikai, SEO, UX és marketing alapú weboldal elemzés – A hatékony weboldalak titka

A weboldal elemzéseket manuálisan és szoftveresen is elvégezzük.

Egészséges honlap = több konverzió és eladás

Átfogó weboldal elemzési szolgáltatásunk olyan mélyreható auditot kínál, mely által teljes körű betekintést nyerhetsz honlapod egészségi állapotába. Az adatok kinyerése által javaslatokat teszünk, amely javít weboldalad technikai, SEO és marketing teljesítményén egyaránt az online jelenlét növelése érdekében. 

Kritikus fontosságú lépés, amely a honlap technikai, keresőoptimalizálási és marketing teljesítményének javulását eredményezi. Manuálisan megkeressük a weboldal problémáit, amely mind az online, mind az offline térben akadályt gördíthet a vállalkozás által kitűzött célok elé. Például weboldal készítés során nem készült marketing vagy SEO terv, esetleg érezhető csökkenés jelentkezett a forgalomban, vagy be sem indult. 

Weboldal elemzés 4

Annyi ingyenes weboldal elemző szolgáltatás létezik, miért fizessek érte?

 

Valóban léteznek ingyenes weboldal elemző szolgáltatások, amellyel bárki ingyenesen tesztelheti honlapja egészségi állapotát. Mi is készítünk egyet, amely hamarosan elérhető lesz. Célunk azon kisvállalkozások segítése, amelyek úgy érzik, maguk is megbirkóznának weboldaluk általános egészségi állapotának javításával. Sőt a konkurencia összehasonlítására is lehetőségük lesz hamarosan, ahol tanácsokat is adunk és elmagyarázzuk, miként értelmezhetőek a technikai kifejezések.

 

Azonban ezek a szoftverek csak az alapokkal segítenek tisztába kerülni. Amennyiben komolyabb konkurenciával rendelkezik valaki, vagy semmilyen rálátása nincs a SEO-ra, a technikai részletekre, vagy a marketing alapjaira, csak a felszín kapargatására alkalmasak. Természetesen ezek a lehetőségek a semminél mindenképpen többet jelentenek. Amennyiben használja őket valaki, már megtette az első lépéseket weboldala optimalizálása felé.

 

Weboldal elemzésünk ennél sokkal többet kínál, például:

 

 • Átnézzük a weboldal linkprofilját, tört linkjeit
 • Vizuális elemzést végzünk több eszköztípuson
 • Tanácsot adunk a honlap kulcsszavainak konkurenciához képest szövegarányára, címére, fejléceire, stb..
 • Megvizsgáljuk, hol hagyják el a látogatók a honlapot, milyen hibának köszönhetően kattintanak el arról. Mindezt akár videóval is prezentáljuk.
 • Megvizsgáljuk a lokális jelenlétet
 • Alapos technikai vizsgálatot nyújtunk
 • Átnézzük a tartalmi problémákat, stb..

Igény szerint versenytárs elemzéssel, tanácsokkal a javítás érdekében.

Mire jó a weboldal elemzés és kinek hasznos?

 

Lássuk csak.

Több esetben előfordult, hogy olyan honlappal találkoztunk, amikor a fejlesztő pontosan a leírtak szerint elkészítette a weboldalt, de mivel a fejlesztő a fejlesztéshez ért, a honlap nem volt megfelelően optimalizálva. Előfordult, hogy már a vizuális elemzés során kiderült, hogy 2000 pixel feletti gépen dolgozott és eszébe sem volt kisebb képernyőn letesztelni, így a weboldal kisebb monitorokon gyakorlatilag használhatatlan volt. Vagy átadta a kész honlapot, de mivel nem volt affinitása a SEO-hoz, még hónapok múltán sem indexelte be a Google, szegény tulajdonos pedig csak várt és várt, hogy mikor érkeznek a látogatók, és mivel a Google nem látta a honlapot, így senki sem szerzett tudomást arról, hogy micsoda kincs került ki az éterbe.

 

Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt hiszik, újonnan elkészült weboldalukkal minden rendben és semmi teendőjük nincs a továbbiakban.

 

Sajnos ez nagyon nincs így. Igenis rengeteg mindennek meg kell felelni és azt is tudomásul kell venni, hogy a konkurencia sem alszik. Lehet weboldalad ász volt pár éve, de azóta a konkurencia is belehúzott, így az anno trónbitorló honlapok könnyen a feledés homályába vésznek, ha nem tartanak lépést a legújabb trendekkel. Arról nem is beszélve, hogy a Google is előszeretettel változtatja és fejleszti az algoritmusait, melyek alapján a weboldalak rangsorolása történik.

 

Ezek problémák természetesen kikerülhetők, amennyiben keresőoptimalizált honlapot készíttetünk, vagy olyan fejlesztőt vagy ügynökséget bízunk meg a weboldal elkészítésével, aki szélesebb ismeretekkel rendelkezik az online tér által elvárt kritériumoknak. Esetleg van egy marketing és SEO szakértő, aki a keresőoptimalizálási teendőket végzi.

 

 

Mit tartalmaz weboldal elemzés szolgáltatásunk?

 

Cél orientált, látogatóbarát, UX honlap vizsgálat

 

Marketing szempontok alapján is átnézzük a honlapot, hogy felépítése minden szempontból megfelel-e az előre meghatározott céloknak, illetve, hogy a felhasználók akadálymentesen képesek-e eljutni ahhoz. Tanácsokat adunk azokra a módosításokra, amelyek megkönnyítik vagy megakadályozzák számukra a honlap használatát a minél nagyobb konverzió érdekében.

 

Lokális SEO elemzés

 

Lokális SEO elemzésünk olyan problémákat segít azonosítani, amelyek megakadályozhatják, hogy a weboldal a helyi keresési eredmények között jó eredményeket érjen el. Minden vállalkozásnak kötelező elem, amely lokálisan szolgálja ki a vásárlóit, pl. ügyvédek, a szolgáltatóiparban, kereskedelemben dolgozók, de globális cégeknek sem hagyható ki ez a lépés. Olyan kevesen használják és nagyon gyors eredmények érhetők el vele.

 

Technikai weboldal elemzés

 

Átnézzük a honlap alapjait (mobil nézetben is) és részletezzük azokat a problémákat, amelyek megakadályozhatják a megfelelő Google rangsorolást, vagy hátráltatják a felhasználókat az oldal használatában.

 

SEO tartalmi elemzés

 

Átnézzük a weboldalon található tartalmakat és beazonosítjuk azokat a problémákat, amelyek összezavarhatják a Google-t azzal kapcsolatban, hogy miről is szól a honlap. Nagyon gyakran a tartalmi problémák állnak a gyenge rangsorolás és a kevés forgalom hátterében. 
Néhány vizsgálandó feladatról bővebben is olvashatsz a tartalmi optimalizálás, SEO szövegírásról szóló cikkünkben. 

 

SEO link elemzés

 

Egy tiszta linkprofil nagyobb hitelességet ad honlapodnak a Google szemében, amely szintén a jobb rangsorolásban segít. A weboldal elemzés során kiderítjük azokat a hibákat, amelyek ronthatják ezt az esélyt.

 

Versenytárs elemzés

 

Amennyiben ismered sikeres versenytársaid viselkedését és taktikáit, könnyebben megérthető, mit kell változtatni a magasabb eredmények érdekében. Összehasonlítjuk ezeket az oldalakat a vizsgálandó honlappal és javaslatokat teszünk a változtatásokra.

 

Strukturált adatok elemzése

 

Átnézzük oldalad schema jelöléseit, amelyek nagyban növelik honlapod láthatóságát a keresési eredményekben és ajánlásokat adunk elhelyezésükre.

Mit várhatsz weboldal elemzés szolgáltatásunktól, amennyiben elkezded alkalmazni az abban található ajánlásokat: 

 

Weboldal elemzés 5

 

WEBOLDAL ELEMZÉS SZOLGÁLTATÁS MÁR 150 EZER FORINTTÓL

 (Több esetben ez már a vizuális elemzés során megtérül..)

Legyen szó csak egy backlink elemzésről, vagy mélyreható elemzésről, segítünk megtalálni a megfelelő megoldást! Egy rövid megbeszélés alkalmával megbeszéljük azokat a célokat, amely alapján az elemzést végezzük és elmondjuk, milyen eredmények várhatók vele, majd elkezdjük az elemzést.

 

A weboldal elemzés árak eltérhetnek a honlap méretétől és az igényelt szolgáltatástól függően. A vizsgálatot megelőzően minden alkalommal egyedi árat kalkulálunk.

 

A manuális vizsgálat során az alább felsorolt elemeket, valamint egyéb a felsorolásban nem található tételeket elemezzük. Az elemzéseket az egyedi igényeknek és céloknak megfelelően végezzük az észszerűség határain belül.

 

Amennyiben nem szeretnéd házon belül végeztetni az optimalizálási beállításokat, ajánljuk keresőoptimalizálási szolgáltatásunkat.

Onsite SEO Elemzés

Weboldal elemzés 6
 • Hibák – server hibák, 404-es oldalak (oldal nem található)
 • Linkek – törött, nem létező linkek
 • Horgony szövegek megfelelő használata
 • Képek – méretek, Alt tagok, címek
 • H tagok – (h1, h2, stb. megfelelő használata, kulcsszóhasználat)
 • File méretek – észszerű optimalizálási lehetőségek a gyorsabb betöltődésért
 • Meta leírások elemzése
 • Title Tag vizsgálat
 • URL struktúra – dinamikus url, alávonások
 • Robot file – megnézzük, megfelelően indexelhető-e a honlap
 • Webhelytérkép elemzése
 • UX, esztétika – véleményt mondunk a honlap kinézetéről és strukturális felépítéséről, amelyek rombolhatják a konverziót
 • Mobilbarát oldal – megnézzük mobilon is megfelelően használható-e a weboldal
 • Google Analytics/Webmester eszközök, Search Console – megbizonyosodunk róla, használatban vannak-e,..
 • Egyéb felhasználót akadályozó tényezők
 • Kötelező elemek vizsgálata
 • Struktúrális felépítés

 

Offsite SEO elemzés

 

 • Oldalra mutató linkek minősége és mennyisége
 • Horgonyszövegek – aránya, minősége
 • Közösségi média említések, láthatóság,..

 

Lokális SEO elemzés

 

A honlap lokális beállításainak, megjelenéseinek elemzése, említések ellenőrzése más felületeken.

 

MIT VÁRHATSZ  A WEBOLDAL ELEMZÉS SORÁN?

 

A weboldal elemzés után átfogó képet adunk a kiválasztott elemzés típusának megfelelően a megállapított problémákról, valamint ajánlásokról azok kijavítására igény szerint a legfontosabb versenytársakkal összehasonlítva. Egy jól átgondolt weboldal készítés során ezek a problémák nem merülnek fel, de amennyiben észrevesszük, honlapunk nem hozza a várt eredményt, mindenképpen érdemes energiát fordítani a hibák a kijavítására.

 

Az elkészülési határidő a kiválasztott elemzés függvénye, amely 3 munkanaptól 14 munkanapig terjedhet. Minden weboldal elemzésre egyedi árazás vonatkozik. Mivel minden weboldal különböző, ezért az igényelt honlap elemzési szolgáltatáshoz ingyenes ajánlatot adunk.

 

 

KÉRJ AJÁNLATOT WEBOLDAL ELEMZÉS SZOLGÁLTATÁSUNKRA

a mielőbbi eredményekért vállalkozásod érdekében!

Töltsd ki az űrlapot, beszéljük meg hogyan javíthatnánk honlapod eredményein!

 

Tárgy

5 + 11 =