10 üzleti fogadalom vállalkozásod sikeréért

 

Az év vége jó alkalom arra, hogy megvizsgáld vállalkozásod előrehaladását és megtervezd a következő év fejlődésének stratégiáját. Te is azt szeretnéd, ha a következő évben nagyobb sikereket érnél el és több időd lenne élvezni annak gyümölcsét is?  A lent felsorolt újévi fogadalmak ezt segítik elő: az üzleti siker, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére adnak tanácsokat.

 

1. Állíts fel reális célokat

 

A célok felállítása nagyon értékes szokás, mert a célok a sikerhez, míg a céltalanság szorongáshoz vezetnek. Fontos leszögezni azonban, hogy a kitűzött célok elérhetők kell, hogy legyenek, nem pedig olyan irreális álmok, amelyek csak frusztrációt okoznak.

 

2. Szoktasd magad a heti üzleti tervezéshez

 

A tervezés nagyon fontos, ha egészségesen növekvő vállalkozást szeretnél. Egy üzleti terv elárulja neked, mi működött és mi nem. Segít új irányok kitalálásában vagy a régi célok módosításában. Akkor miért csak évente egyszer vagy negyedévente csinálnád, ha olyan hasznos? Szabadíts fel minden héten egy kis időt, hogy felülvizsgáld és módosíthasd azokat. Ez nem csak a költséges hibákat segít elkerülni, amik a folyamatokba becsúszhattak, de jobban, koncentráltabbnak is érezheted magad tőle.

 

3. Tanuld meg kiosztani a feladatokat

 

Vállalkozóként sok mindent kell csinálnod és könnyedén abba a tévhitbe kergetheted magad, hogy mindent neked kell megoldanod, mert senki más nem tudja olyan jól, mint te. Aztán csodálkozol, hogy állandóan fáradt, fásult vagy, és semmire nem jut időd. Próbáld meg kiosztani a feladatokat, adj esélyt a változásnak és munkatársaidnak, hogy bizonyíthassanak. A delegáció az egészséges munka és a magánélet egyensúlyának kulcsa.

 

4. Népszerűsítsd vállalkozásodat rendszeresen és következetesen

 

A működő vállalkozások gyakran a teendőlista legaljára helyezik annak népszerűsítésének, reklámozásának feladatát. Azonban, ha folyamatosan új ügyfeleket szeretnél, ez a feladat elsőbbséget kell, hogy élvezzen. Így az új évi fogadalmak megvalósításához első lépésként egy marketing szakértő felkeresését ajánljuk, vagy szánj rá elég időt egy marketing terv megtervezésére, amit következetesen be is tudsz tartani.

 

5. Tanulj valami újat

 

Elképzelhető, hogy amit tanulni szeretnél szorosan kapcsolódik a vállalkozásodhoz, de az is lehet, hogy valami teljesen más irányba indulnál el. Minden új dolog megismerése növeli valamilyen készségedet és új dimenziót nyit az életedben, ami a magán és az üzleti életedre is pozitív hatással lesz. A tanulás módjától függően új és érdekes emberekkel is megismerkedhetsz, akikből vásárlók, kollégák vagy akár barátok is lehetnek.

 

6. Csatlakozz egy új vállalkozói vagy kapcsolatépítő csoporthoz

 

Semmi sem hasonlítható ahhoz, mint amikor hasonló gondolkodású üzletemberekkel beszélgethetsz, ahol átbeszélheted legújabb ötleteidet, megoszthatjátok gondolataitokat egymással és üzleti kapcsolatokat teremthetsz. Legyen ez a csoport kimondottan egy témára, vagy kapcsolatépítésre szakosodott, az interneten, vagy offline, új élettel töltheti meg vállalkozásodat.

 

7. Adj te is a közösségednek valamit

 

Sokféle közösség létezik, amik különböző jelentőséggel bírhatnak számodra. De csak akkor kapsz, ha adsz is valamit. Semmi nem gyümölcsözik olyan profitálóan számodra, mint amikor látják, hogy bőkezű vagy. Gondolatokkal, segítőkészséggel, tenni akarással. Tehát legyen ez az egyik újévi fogadalmad. Legyél mentor, jelentkező, adakozó abban a csoportban, amelyik az életedet könnyebbé teszi.

 

8. Magadnak is ossz be időt a naptáradban

 

Nagyon fontos, hogy magadra is szánj időt, amikor felfrissülhetsz és újratöltheted merülőfélben lévő elemeidet. Vállalkozásod léte múlhat a munka és magánélet egyensúlyának megfelelő kialakításán. Csak a munka és semmi pihenés mentális és fizikai tünetekben fog jelentkezni előbb-utóbb. Úgy pedig nem fogsz tudni dolgozni ugyebár. Ezért, ha gondot okoz, hogy időt szabadíts fel magadnak, írj naptáradba olyan időpontokat is, amikor csak magaddal foglalkozhatsz, és következetesen tartsd is magad hozzá.

 

9. Ne kínlódj, add meg magadnak, amire szükséged van

 

Van olyan berendezés az irodádban, amelyik zavarja a munkádat, vagy hiányzik valami, amivel könnyebben menne a munka? Akár egy régi nyomtató, amivel már csak szenvedsz, vagy egy új munkatársra lenne szükséged, akivel jobban haladnál? Ne told félre azokat a dolgokat, amelyekkel hatékonyabbá tehetnéd a folyamatokat. Nem éri meg a folyamatos bosszankodás, ha van rá megoldás.

 

10. Elemezz és lépj tovább

 

Nem minden eszköz, értékesítési módszer vagy beszállító működik ugyanolyan jól minden vállalkozásnak. Ha egy technika, termék vagy üzleti kapcsolat nem működik, ne használd! Mérlegelj, és ne pazarolj túl sok energiát, hogy működésre bírd azt, ami nem működik. Ha kitaláltad, kipróbáltad, letesztelted, és nem működik, keress új irányt. Lépj tovább. Keress jobbat.

 

 

Sikerekben, bőségben gazdag Új Évet kívánunk!

 

A munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly elérése olyan, mint egy jó kapcsolat fenntartása; folyamatosan dolgozni kell rajta. A változás pedig nem csak jó, hanem szükséges is egy vállalkozás életében. Folyamatosan fejlődni kell.

Ha ezeket az újévi fogadalmakat egész évben betartod, akkor nemcsak jobban érzed majd magad, de több energiád is lesz, amit a vállalkozásodra fordíthatsz, hogy elérd azt a sikert, amit megérdemelsz!

 

[qcld_hero id=10]