A Google úgy döntött, hogy végleg lekapcsolja a Google+- ot egy biztonsági rés miatt.

Még 2018 márciusában fedezték fel a hibát, amely lehetővé tette a fejlesztőknek 500 000 felhasználó privát profiladataihoz való hozzáférést.

A Cég persze azt állítja, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fejlesztők tisztában lettek volna ezzel a biztonsági réssel, sem arra, hogy adatokat használtak volna fel., de azt elismerték, hogy bevezetése óta a Google+ -amit a Facebook konkurenciájának szántak-, nem sok mindent tudott felmutatni. Kiszivárgott adatok szerint a Google+ felhasználói elkötelezettsége még alacsonyabb, mint amire tippeltünk volna, ugyanis a felhasználói munkamenetek 90% -a kevesebb, mint 5 másodpercig tartott! Juj..

Sok mindenkinek ezek szerint nem fog hiányozni, ha kikapcsolják.

Nagyon sokáig a Google jelentős erőfeszítéseket tett a Google + alkalmazás elfogadásának előmozdítására, beleértve az adatok felhasználását a találatok személyre szabására a felhasználó által megadott kapcsolatok és kulcsszavak által. Magyarul, nagyobb esélyed volt a Google találati listán előbbre kerülni, ha rendelkeztél Google+ fiókkal.

Nyilván szerepet játszott a program leállításában a sikertelenség is, de döntő többségben a biztonsági rés miatt dönthettek így.

Kicsit bővebben erről a hibáról, hogy képben legyél:

Az egyik hiba, hogy a Google+  API-k hozzáférhettek a nem publikus profilhoz tartozó tartalmakhoz is.

Az adatszivárgás nem tartalmazza azokat az adatokat, amelyeket a Google + -on posztoltál, vagy más eszközön hozzákapcsoltál.

A hibát még 2018 márciusában fedezték fel és állítólag azonnal javították.

Akár  500 000 Google+ fiók profil is érintett lehet.

A Google nem tudja megerősíteni, mely felhasználók adatai szivároghattak ki.

Semmilyen bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy a fejlesztők tudtak volna a hibáról, még kevésbé arra, hogy visszaéléseket követtek volna el.

Nincs bizonyíték arra, hogy felhasználtak volna bármilyen profiladatot.

A Google+ elindítja a leállását, ami körülbelül 10 hónap múlva válik véglegessé.

További információk várhatók a következő hónapokban, amelyekben az adatok mentésében és költöztetésében is segítséget kapnak a felhasználók