A hozzáértő tartalomkészítő szakember helybe hozza a vevőt, hatékonnyá teszi a marketinget és megvilágítja vállalkozásodnak azon oldalát, amelyre figyelmet szeretnél irányítani.

 

Egyre kevesebbszer ugyan, de még mindig előfordul, hogy olyan cégvezetővel találkozom, aki úgy véli, cége online kommunikációjának felépítése a legegyszerűbb dolog a világon. Ilyen esetben általában akkor szokott segítségül hívni, amikor rádöbben, hogy az addig szilárd talapzaton álló “Én is jól tudok fogalmazni, a saját honlapszöveg, Facebook hirdetés megírása nem fog gondot okozni!” állítás meginog egy kicsit…

 

Ez az a pont, amikor kiderül, hogy a szövegírás egy profi, vevőszerző, pénztermelő szolgáltatás, amit egy szakavatott szövegíró sokkal magasabb színvonalon és legfőképp eredményesebb, hatékonyabb módon tud teljesíteni. A céges hírlevél, a sales oldal vagy  blogposzt megírására fordított idő elveheti az energiát attól, amiben a cég igazán jó, és amire érdemes teljes erővel összpontosítani.

 

keresőoptimalizált-szövegírásPersze olyan esettel is találkoztam, amikor meg tudták volna oldani házon belül a tartalomgyártás folyamatát, de pontosan tudták, hogy a munkafeladat átadásával felszabaduló idejük sokkal-sokkal becsesebb és értékesebben felhasználható, mint a szövegíró számára kifizetett munkadíj. A mindennapi munkafolyamatok közben félgőzzel még olyanokon agyalni, mint konverziós arány javítása, reklámszöveg kitalálása, PR cikk írás, keresőoptimalizált tartalom, weblapszöveg írása nem a legszerencsésebb elfoglaltság.

 

Egy külső ember ráadásul olyan új aspektusokat láthat meg, ami egy céghez kötődő munkatársnak nem feltétlenül jut eszébe, esetleg a célközönséghez közelebb álló nyelvezettel fogalmaz, kevésbé szakmai szemlélettel, ami a hirdetőnek már a vérében van, természetesnek tartja, hogy mindenki érti a szakzsargont és nehezebben vonatkoztat el tőle.

 

A Google világában, ahol a magasabb bevétel, a több vásárló bevonzásának egyik fontos eszköze továbbra is a minőségi, tökéletes tartalom, keresőoptimalizált szövegírás nélkül nem hozhat mérhető eredményt.

 

Sok esetben tapasztalom, hogy nem újabb és újabb hirdetési platformokra van szüksége az adott vállalkozásnak, hanem a sokkal hatékonyabb marketing szöveg az, ami igazán segíthet.

 

Mindig szerettem írni.

 

Már gyerekkoromban örömmel töltött el az alkotás, hogy a szavakból mondatok, a mondatokból bekezdések születnek, végül összeáll a kész tartalom. Imádok szenvedéllyel írni, amikor beleélem magam egy megbízásba, szinte eggyé válok vele, Így születik a kreatív céges blog, a keresőoptimalizált blog poszt, a landing oldal és a közösségi média poszt is, amit úgy írok, mintha saját magamnak készíteném. Persze szükségem van jó instrukciókra, a cég rövid bemutatására és a célra, amiért a marketing szöveg, a seo barát tartalom készül.

 

Élvezem, ha a megbízó felhatalmaz, hogy tartalom mellé ingyenes vagy fizetős fénykép is kerüljön vagy ha épp egy fotóra kell készíteni szöveget, ami mindig egy új dimenzió. Újabb út az online marketing hatalmas, végeláthatatlan világában.

 

Fontosnak tartom, hogy mindig tudjam, pontosan miről, milyen célcsoportnak írok.

 

Legyen fókusz, nem szeretek mellébeszélni, hiszen az akár a szakértői pozíció elvesztését is jelentheti.

Szeretek olvasni, mindent és szinte mindenhol. Legyen az szépirodalom, magazin, Facebook, Instagram tartalom vagy YouTube videó. Fontosnak tartom, mert szinte mindenhol szembejöhet egy inspiráló gondolat, egy új ötlet, egy impulzív fotó.

 

“A lényeg mindig a részletekben rejlik!”

 

A szövegírás bizalmi munka.

 

Bizalom a megbízó és a szövegíró részéről is. Úgy épül fel, mint egy emberi kapcsolat, jól meghatározható fázisai vannak. Idő kell a másik fél megismerésére, az alapok letételére is. Ezt nem jó siettetni, hiszen egy későbbi, gyümölcsöző együttműködés alapja is lehet. Tartom magam a vállaltakhoz, és szeretem, ha a másik fél is így jár el. Igény esetén korlátozott mennyiségű próbamunkát is szoktam ajánlani, és minden feladat előtt részletes, mindenre kiterjedő szerződés adja meg egy hosszan tartó, jó barátság alapjait is.

 

szövegíró

 

Így készülnek az izgalmas, olvasmányos és hatékony szövegek, amelyek egyediek, és megkülönböztetnek másoktól. Mert Te is, én is azt szeretnénk, ha a fát látnák a vevők, nem pedig az erdőt.

 

Ha egyetértesz, és úgy véled, tudnék segíteni, keress bizalommal! Elérhetőségeimet megtalálod referenciaoldalamon.

 

Németh Róbert, szövegíró